Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Kerkweg 85 in Berkenwoude 2825 NA

Kerkweg 85

2825 NA Berkenwoude
Vraagprijs € 995.000,- k.k.

Omschrijving

Dit plekje is uniek, naast het natuurgebied De Berkenwoudse Driehoek. Het is een schitterend wandelgebied. Zo fraai, midden in de polder, aan alle kanten weiland om u heen, vrijheid, lucht en ruimte. Hier is de Krimpenerwaard op zijn mooist. De ruimte van de polder, de sloten, de landweggetjes die u brengen naar dit huis….het is prachtig om hier te mogen wonen.

Een kleine kilometer...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1976 Woonoppervlakte 248 m² Aantal kamers 5
Lees meer

De verkoper(s) en vrienden aan het woord

Wat maakt Kerkweg 85 zo speciaal? De verkoper(s), vrienden, familie en kennissen delen hun foto's, ervaringen en kenmerken zodat jij een persoonlijker beeld krijgt van het huis en de omgeving.
Wij hebben met veel genoegen en plezier 20 jaar gewoond in ons huis, kerkweg 85, in Berkenwoude. Het huis draagt de naam Het Hazenpad, vanwege de vaak door de tuin passerende hazen. Mijn vrouw en ik zijn qua leeftijd respectievelijk 78 en 80 jaar oud. Dan wordt het tijd om naar iets kleiners om te zien. Natuurlijk hebben wij af en toe twijfels, omdat je dan het prachtige uitzicht en zeer grote ruimte in het huis gaat missen. Denk daarbij ook aan de niet meer in gebruik zijnde antiekwinkel ( omgebouwde voormalige paardenstal ). Die wordt momenteel alleen gebruikt als werkplaats en opslag, maar kan gebruikt worden voor vele toepassingen.
Het perceel grenst aan De Berkenwoudse Driehoek, een prachtig natuurgebied, met goede wandelpaden. De ligging van het huis is zodanig dat naar alle kanten het uitzicht op het polderlandschap fantastisch is. Als je dat ziet komt de twijfel weer.
Mijn vrouw en ik zijn actief geweest met een eigen jazz combo. Daarmee hebben wij niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland opgetreden. Veel oefeningen met combo-leden vonden plaats op Kerkweg 85. Daar staat ook een prachtige Bechstein vleugel en konden wij gezien de ligging van ons huis, oefenen zonder iemand te storen.
Mijn vrouw is lid van de kunstkring in de Krimpenerwaard en heeft vaak geexposeerd met haar aquarellen. Met name op de jaarlijkse Atelierroute konden dan vele auto’s ( tot wel 35 toe) op het achterterrein ( gedraineerd grasveld) geparkeerd worden in aanvulling op de grote verharde parkeermogelijkheid aan de voorzijde van de winkel.
Nogmaals. als het dan zover is dat wij gaan verhuizen, zullen wij met goede herinneringen terugdenken aan ons huis op de Kerkweg 85.
Ook namens Lia,
Klaas Bom

- Bom

Profielplaatje van Bom

Ligt in natuurgebied; groot prachtig bijgebouw; parkeermogelijkheid voor veel auto's

1
Profiel plaatje

Veel opbergruimte

1
Profiel plaatje

Fijne lichtinval

1
Profiel plaatje

Verkopende makelaar

Gijsbert van Egmond RT

Gijsbert van Egmond RT

Stuur een email 0182-355788 06-55805556

Omschrijving

Dit plekje is uniek, naast het natuurgebied De Berkenwoudse Driehoek. Het is een schitterend wandelgebied. Zo fraai, midden in de polder, aan alle kanten weiland om u heen, vrijheid, lucht en ruimte. Hier is de Krimpenerwaard op zijn mooist. De ruimte van de polder, de sloten, de landweggetjes die u brengen naar dit huis….het is prachtig om hier te mogen wonen.

Een kleine kilometer buiten de kern van Berkenwoude, in Noordwestelijke richting voorbij de kerk, ligt dit woonhuis.
Uitermate geschikt voor meerdere doelgroepen. Naast zeer royaal en prettig wonen kunt u hier ook uitstekend terecht met een bedrijf aan huis. Het bijgebouw is namelijk uitermate geschikt voor meerdere beroepsgroepen. Zo heeft de verkoopster hier jaren een winkel gehad, is het uitstekend geschikt als kantoor maar denk vooral ook aan de zelfstandig ondernemer met materieel etc.

Ooit gebouwd en verbouwd door een liefhebber van paarden waarop de bijgebouwen en een deel van het terrein nog zijn ingericht. Het is een ruim opgezet huis met een kenmerkende en royale uitstraling. Natuurlijk door de fraaie combinatie met het bijgebouw (voormalige stallen) en het plein annex parkeerterrein,wat hier voor ligt. En ziet u dat bos aan de Noordzijde? Dat hoort er bij. Ongeacht waar u zit of staat, overal kijkt u de polder in, weidse vergezichten en alleen maar natuur. Terwijl u binnen een half uurtje rijden in Rotterdam, Gouda of op de A20 bent.

Het huis is gebouwd voor een grote doelgroep. Men kan volledig leven op de begane grond. In 1997 is het pand volledig verbouwd, uitgebreid en aangepast aan de eisen van die tijd. Zo is er onder andere vloer-, wand- en dakisolatie aangebracht en is al het leidingwerk vernieuwd. Daarnaast is het bijgebouw verbouwd en geschikt gemaakt voor meerdere doeleinden. Zo was het als laatste in gebruik als antiekwinkel maar ook een Bed en Breakfast (vergunningsplichtig!) is mogelijk. En natuurlijk kunt er altijd weer paarden in zetten. Het huis en het bijgebouw heeft een alarminstallatie; het grote tuinhek kan zowel vanuit het huis als met afstandbediening worden geopend. Het huis heeft zowel buiten als binnen zonneschermen. Er is ook vloerverwarming.

Verkoper aan het woord:
“Wij hebben met veel genoegen en plezier 20 jaar gewoond in ons huis, Kerkweg 85, in Berkenwoude. Het huis draagt de naam Het Hazenpad, vanwege de vaak door de tuin passerende hazen. Mijn vrouw en ik zijn qua leeftijd respectievelijk 78 en 80 jaar oud. Dan wordt het tijd om naar iets kleiners om te zien. Natuurlijk hebben wij af en toe twijfels, omdat je dan het prachtige uitzicht en zeer grote ruimte in het huis gaat missen. Denk daarbij ook aan de niet meer in gebruik zijnde antiekwinkel ( omgebouwde voormalige paardenstal ). Die wordt momenteel alleen gebruikt als werkplaats en opslag, maar kan gebruikt worden voor vele toepassingen. Het perceel grenst aan De Berkenwoudse Driehoek, een prachtig natuurgebied, met goede wandelpaden. De ligging van het huis is zodanig dat naar alle kanten het uitzicht op het polderlandschap fantastisch is. Als je dat ziet komt de twijfel weer. Mijn vrouw en ik zijn actief geweest met een eigen jazz combo. Daarmee hebben wij niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland opgetreden. Veel oefeningen met combo-leden vonden plaats op Kerkweg 85. Daar staat ook een prachtige Bechstein vleugel en konden wij gezien de ligging van ons huis, oefenen zonder iemand te storen. Mijn vrouw is lid van de kunstkring in de Krimpenerwaard en heeft vaak geexposeerd met haar aquarellen. Met name op de jaarlijkse Atelierroute konden dan vele auto’s ( tot wel 35 toe) op het achterterrein ( gedraineerd grasveld) geparkeerd worden in aanvulling op de grote verharde parkeermogelijkheid aan de voorzijde van de winkel. Nogmaals. als het dan zover is dat wij gaan verhuizen, zullen wij met goede herinneringen terugdenken aan ons huis op de Kerkweg 85."

Indeling
Begane grond:
U komt binnen in de hal. Door de breedte van de woning is de ontvangsthal gecombineerd met de verkeersruimte om de diverse kamers te verbinden. In de hal heeft u de toiletruimte en de meterkast. Loopt u rechtdoor dan komen we in de woonkamer terecht. Een bijzonder kamer door de vele ramen, de halfopen zijkamer, een aangrenzende buitenruimte gericht op het westen met veranda en, heel bijzonder, de hoogte in de woonkamer. De verdieping is namelijk niet over de gehele woning. Zo is er een trap in de woonkamer waar je naar boven gaat en waar een zeer groot gedeelte een zogeheten vide is. Dat geeft een bijzonder fraaie en ruimtelijke ervaring. De kamer is zo ingedeeld dat er in verschillende hoeken ruimte is om te zitten, rond de haard, met uitkijk op de polder etc.
De keuken is halfopen, hier een zeer ruim opgesteld keukenmeubel met meerdere ingebouwde apparaten, geheel van (eiken) hout gemaakt. De keuken is in de landhuisstijl gemaakt wat extra wordt geaccentueerd door het balkenplafond. Naast de keuken treft u de bijkeuken. Hier een prettige ruimte met plavuizen op de vloer en uiteraard genoeg ruimte voor de voorraad.
Vervolgens is er de dubbele garage, een flink exemplaar waar met gemak twee grote auto’s in kunnen staan, voorzien van twee elektrische deuren, de aansluiting voor de wasmachine en de opstelling van de cv-ketel. Terug in de hal is er nog een toegang tot de hoofdslaapkamer. Deze ligt aan de voorzijde van de woning en is voorzien van een dubbele kastenwand, airconditioning en een separate badkamer.
Deze badkamer is geheel betegeld en beschikt over een ligbad, een inloopdouche, hangcloset en een wastafelmeubel met dubbele wastafel.

Verdieping:
Zoals gezegd is er sprake van een grote en open ruimte die grenst aan de woonkamer. Erg fraai is de ruimtebeleving door de vide. De open ruimte is op meerdere manieren te gebruiken. Natuurlijk is deze indeelbaar tot meerdere kamers, maar ook de huidige opzet met werkplek, muziekruimte en bibliotheek is heerlijk om te hebben.
Vervolgens hebben we nog een slaapkamer, werkkamer en een badkamer. Deze badkamer beschikt over een wastafel, toilet en een douche.

Het bijgebouw is 22 meter lang en circa 8 meter breed. Voorzien van een cv-installatie, een dak met isolatieplaten en zelfs een alarminstallatie. De vloer is inmiddels aangepast naar het huidige gebruik. Echter zijn de oude voorzieningen van de stal nog aanwezig en in gebruik te stellen. Het asbesthoudende golfplatendak is vorig jaar vervangen door een nieuw dak.

Algemeen:
Propaangas, tank en overeenkomst dienen overgenomen te worden
CV HR-ketel woning 2017
Begane grond gedeeltelijk voorzien van vloerverwarming
Bosgedeelte met diverse opstallen voor dieren
Tuin met tuinhuis (25 m2) en druivenkas
Bij deze woning is een energielabel C aanwezig

Maten:
Woonkamer: 3.90 x 10.50 en 3.00 x 4.00 m.
Keuken: 3.00 x 5.00 en 3.22 x 4.00 m.
Slaapkamer 1:6.00 x 3.85 m.
Badkamer 1: 3.30 x 3.70 m.
Garage: 6.00 x 5.50 m.
Slaapkamer 2: 6.00 x 5.20 m.
Slaapkamer 3: 4.26 x 5.20 m.
Badkamer 2: 1.80 x 2.66 m.

Bovenstaande afmetingen zijn circa maten. Afmetingen onder het schuine dakvlak zijn gemeten op 1.50 meter hoogte. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Huidige eigenaar aan het woord

Wij hebben met veel genoegen en plezier 20 jaar gewoond in ons huis, kerkweg 85, in Berkenwoude. Het huis draagt de naam Het Hazenpad, vanwege de vaak door de tuin passerende hazen. Mijn vrouw en ik zijn qua leeftijd respectievelijk 78 en 80 jaar oud. Dan wordt het tijd om naar iets kleiners om te zien. Natuurlijk hebben wij af en toe twijfels, omdat je dan het prachtige uitzicht en zeer grote ruimte in het huis gaat missen. Denk daarbij ook aan de niet meer in gebruik zijnde antiekwinkel ( omgebouwde voormalige paardenstal ). Die wordt momenteel alleen gebruikt als werkplaats en opslag, maar kan gebruikt worden voor vele toepassingen.
Het perceel grenst aan De Berkenwoudse Driehoek, een prachtig natuurgebied, met goede wandelpaden. De ligging van het huis is zodanig dat naar alle kanten het uitzicht op het polderlandschap fantastisch is. Als je dat ziet komt de twijfel weer.
Mijn vrouw en ik zijn actief geweest met een eigen jazz combo. Daarmee hebben wij niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland opgetreden. Veel oefeningen met combo-leden vonden plaats op Kerkweg 85. Daar staat ook een prachtige Bechstein vleugel en konden wij gezien de ligging van ons huis, oefenen zonder iemand te storen.
Mijn vrouw is lid van de kunstkring in de Krimpenerwaard en heeft vaak geexposeerd met haar aquarellen. Met name op de jaarlijkse Atelierroute konden dan vele auto’s ( tot wel 35 toe) op het achterterrein ( gedraineerd grasveld) geparkeerd worden in aanvulling op de grote verharde parkeermogelijkheid aan de voorzijde van de winkel.
Nogmaals. als het dan zover is dat wij gaan verhuizen, zullen wij met goede herinneringen terugdenken aan ons huis op de Kerkweg 85.
Ook namens Lia,
Klaas Bom

- Bom

Profielplaatje van Bom
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 995.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Landhuis Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Subtype woning Niet-repeterend permanent Kenmerken Bedrijfs- of dienstwoning Bouwjaar 1976 Bouwjaar toelichting uitbreiding 1997 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 248 m² Perceeloppervlakte 11810 m² Gebouwgebonden buitenruimte 21 m² Overige inpandige ruimte 33 m² Externe bergruimte 200 m² Inhoud 1131 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Energieklasse C Energie einddatum 20-06-2028 Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel HR (Gas Combiketel uit 2017, Eigendom) Buitenruimte Tuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Garage Aangebouwd steen en parkeerplaats, voor 2 auto's Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water en met elektrische deur Isolatie Dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie Parkeeroppervlakte 33 m² (600 bij 550) Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Dubbele bewoning mogelijk, toegankelijk voor ouderen en toegankelijk voor minder validen Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Satellietschotel, Rookkanaal Kadastrale gegevens Gemeente Berkenwoude Sectie A Perceelnummer 1757 Oppervlakte 11810 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Kenmerken toegevoegd door verkoper, vrienden en familie

Vrienden, familie en kennissen van de eigenaar delen hun unieke kenmerken die de Kerkweg 85 het beste omschrijven.

Ligt in natuurgebied; groot prachtig bijgebouw; parkeermogelijkheid voor veel auto's

1
Profiel plaatje

Veel opbergruimte

1
Profiel plaatje

Fijne lichtinval

1
Profiel plaatje

Vrij uitzicht

1
Profiel plaatje

Voldoende parkeergelegenheid

1
Profiel plaatje

Energiezuinig

1
Profiel plaatje

Kindvriendelijke buurt

1
Profiel plaatje

Groene omgeving

1
Profiel plaatje

Gezellige buren

1
Profiel plaatje

Zonnige tuin

1
Profiel plaatje

Video's

Plattegronden

Kerkweg 85 in Berkenwoude 2825 NA Kerkweg 85 in Berkenwoude 2825 NA Kerkweg 85 in Berkenwoude 2825 NA Kerkweg 85 in Berkenwoude 2825 NA Kerkweg 85 in Berkenwoude 2825 NA

Download PDF

360° Foto's

Media toegevoegd door vrienden

Vrienden, familie en kenissen van de eigenaar hebben media gedeeld. Foto's en/of videos van (hun ervaringen met) de woning.
Route van naar Kerkweg 85, 2825 NA Berkenwoude

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.